Intohimolla tuloksiin

Intohimo on hyvä keino menestyä. Lähes päivittäin kuulee tarinoita ihmisistä, jotka ovat paneutuneet johonkin asiaan intohimoisesti – ei siksi että se olisi rahakasta, yleisesti hyväksyttyä tai mediaseksikästä, vaan koska vain haluavat tehdä sitä. Intohimoinen tekeminen, ”harrastuneisuus”, on ajan myötä johtanut huipputuloksiin. Myös niihin rahakkaisiin ja hyväksyttyihin.

Tunnettuja esimerkkejä on monia. Linus Torvalds on tutustunut tietokoneisiin jo pienenä lapsena, Teemu Selänne on nuorena ollut lähes joka ilta kaukalossa lätkimässä kiekkoa, usea pörssisijoittaja on menestynyt lukemalla, kokeilemalla ja paneutumalla sijoitusmaailmaan ja niin edelleen.

Mikä selittää intohimon ja menestymisen yhteyden?

Miksi intohimoiset ihmiset saavat tuloksia aikaan?

Intohimoiset ihmiset fokusoituvat.

Ihmisten intohimo kohdistuu yhteen tai muutamaan asiaan. Huippu-urheilijat eivät vaihda lajia muutaman vuoden välein: Innostunut seiväshyppääjä harjoittelee vain seiväshyppyä, kymmenottelija keskittyy vain kymmenen lajin hallintaan.

Yhteen asiaan keskittyminen auttaa kehittymään juuri siinä asiassa huippuammattilaiseksi. Moniosaaminen hajottaa voimavaroja. Sanonnan mukaisesti ”Jos teet kaikkea, et tee mitään”. Muutamaan kohteeseen erikoistuminen luo ”erikoisyhdistelmän”. Seiväshyppyyn, ruoanlaittoon ja joogaan perehtynyt ihminen on oikea henkilö kehittämään tasapainoista seiväshyppääjän harjoitteluohjelmaa.

Intohimoiset ihmiset käyttävät paljon aikaa harrastukseensa

”Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina”. Intohimoisesti asiaan kuin asiaan paneutuvalle kerääntyy ammattitaitoa ja erityisosaamista alalta. Ajan kuluessa intohimoisesta harrastajasta tulee itseoppinut ammattilainen. Intohimoisten ihmisten harrastuneisuus näkyy monessa kohtaa. He saattavat heti töiden jälkeen harjoitella, käydä tämän jälkeen illallisella alan asiantuntijan kanssa ja vielä viimeiseksi lukea alan kirjallisuutta ennen nukkumaanmenoa. Harrastaminen ei keskity vain pieneen osaan päivää.

Miten tätä voi jaksaa? Omat unelmat, tavoitteet ja intohimo antavat voimia. Jatkuvaa toimintaa jaksaa kun seuraa halujansa. Intohimo löytyy vain sieltä, mitä juuri sinä haluat tehdä.

Intohimoiset ihmiset haluavat kehittyä.

Intohimoisilla ihmisillä on tavoitteita, unelmia ja aitoa halua toimia. Heidän täytyy kehittyä ja tehdä paljon työtä päästäkseen tavoitteisiinsa. Heidän täytyy ylittää itsensä – muutenhan unelma olisi jo saavutettu. Kehittyvän ammattitaidon myötä heidän toiminta paranee, nopeutuu ja tarkentuu. He haluavat olla parempia ja heistä tulee parempia.

Intohimoiset ihmiset keksivät uutta.

Oman tietotaidon ja kokemusten kautta intohimoiset ihmiset keksivät uusia toimintatapoja ja uusia työkaluja. Jalkapalloilija osaa kehittää uuden hyökkäyskuvion ja intohimoinen kokki keksii yhdistää kaksi uutta raaka-ainetta. Uudet ajatukset ja keksinnöt avaavat uusia mahdollisuuksia.

Mitä tästä voimme oppia? Kun tiedät, mitä haluat tehdä, tee vain sitä. Näin kehität itsestäsi pikkuhiljaa erityisosaajan ja samalla teet juuri sitä mistä saat parhaat fiilarit. Voiko parempaa pakettia enää ollakaan? Aluksi ”harrastuksen” menot joutuu kattamaan tekemällä muita töitä. ”Harrastus” voi kuitenkin muuttua erittäin tuottoisaksi, vaikka se ei sitä aluksi olisikaan.

Tiedätkö sinä mitä haluat tehdä?

Mistä saat hyvän fiiliksen?

Mihin asioihin suhtaudut intohimoisesti?

Mitä haluat saavuttaa?

Miten voit kehittää intohimosi kohteesta tulonlähteen?

Lisäluettavaa:

Ajattelunammattilainen:

5 yksinkertaista askelta hyvään elämään

Synnynnäistä lahjakkuutta ei ole olemassa

Level-up!:

Älä tee töitä enää ikinä

Avainsanat: ,

Jätä kommentti