Unelmoijan ominaisuuksia

Olen jo aiemmin luetellut hyvän unelman ominaisuuksia. Tällä kertaa tutustutaan hyvän unelmoijan ominaisuuksiin.

Mitä ominaisuuksia siis tarvitaan unelmoimiseen ja unelmien toteuttamiseen?

Autonomia

Unelmat ovat henkilökohtaisia. Unelmoijan on oltava itsenäinen, jotta hän tunnistaa omat unelmansa ja toteuttaa ne. Jonkun toisen unelmiin tai toiveisiin mukautuminen on autonomian vastakohta. Autonomia ei kuitenkaan tarkoita itsepäisyyttä tai yksin toimimista.

Rohkeus

Unelmointi vaatii rohkeutta. Rohkeutta tunnistaa ja tunnustaa oma unelmansa.

Moni unelma on hieman epäsovinnainen. Toiset ihmiset voivat pitää unelmia sopimattomina tai yleisen mielipiteen vastaisina. Esimerkiksi naisen ei ole aina ollut soveliasta unelmoida pääministeriydestä. Unelmoijalla täytyy olla rohkeutta pysyä oman unelmansa takana, vaikka se rikkoisi joitain yleisiä oletuksia.

Rohkeutta tarvitaan myös unelman toteuttamiseen, sillä omalle unelmalle antautuminen ei ole helppoa. Unelman eteen voi joutua uhrautumaan mukavuudesta ja turvallisuudesta. Jos unelmoit yrittäjyydestä, saatat joutua luopumaan turvallisesta palkkatyöstä ja asettua taloudellisen riskin alle.

Usko

Unelman toteuttaminen vaatii uskoa omaan tekemiseen. Vaikeissa tilanteissa usko antaa voimia jatkaa. Kova usko johtaa siis lannistumattomuuteen. Lopussa kiitos seisoo ja asiaansa uskova pääsee loppuun asti.

 

Rohkeuden, autonomian ja uskon ei tarvitse olla synnynnäisiä ominaisuuksia. Kyse on paljon henkisistä ominaisuuksista ja päämäärätietoisesta toiminnasta. Rohkea voi olla päättämällä olevansa. Rohkeutta voi etsiä pienistä teoista: ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaan, kirjoita asiasta lehteen jne. Usko omaan unelmaan on myös henkinen asia. Voit päättää olla välittämättä takaiskuista. ”Turpiin tuli mutta yritän silti uudestaan! Kyllä tämä vielä kantaa hedelmää”.

Tämän lisäksi jokaista ominaisuutta voi harjoittaa. Jokaisessa voi kehittyä.

 

PS: Onnea uunituoreille salibandyn maailmanmestareille! Teitte hienolla tavalla unelmasta totta.

Avainsanat: ,

Jätä kommentti