Oma Unelmani

Tällä sivulla voi lukea unelmani ja seurata niiden saavuttamista. Voit myös jakaa omat unelmasi ja etsiä muita samasta asiasta innostuneita.

Unelmani:

 • osallistua yhteiskunnallisen yrityksen toimintaan vuoden 2011 aikana: olla töissä, olla vapaaehtoistöissä tai perustaa yhteiskunnallinen yritys
 • luoda yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä tunnettu termi Suomessa vuoteen 2020 mennessä: tehdä itse ja nostaa esille YKY:ä koskevia uutisia, kirjoituksia ja mainoksia. Vuonna 2020 jokainen vastaantulija tietää mitä yhteiskunnallinen yrittäjyys tarkoittaa
 • saada Suomeen tunnettuja ja menestyneitä yhteiskunnallisia yrityksiä vuoteen 2015 mennessä: vähintään kolme keskikokoista yritystä on ilmoittanut näkyvästi olevansa yhteiskunnallinen yritys ja käyttävät yhteiskunnallinen yrittäjyys -termiä mainonnassaan ja viestinnässään

Pienet perustelut:

 • Yhteiskunnallinen yrittäjyys on yksi mahdollisuus uudistaa Suomen julkisia palveluita. YKY-toiminnalla voidaan tuottaa palveluita, joissa yhdistyy julkisen sektorin tavoitteet ja yksityisen sektorin tehokkuus.
 • Yhteiskunnallinen yrittäjyys on monelle hyvin vieras käsite. Asiasta on keskusteltu vasta pari vuotta. Toiminnan uskottavuuden kannalta on olennaista, että termi on kaikille tuttu ja turvallinen.
 • Menestyvät yritysesimerkit ovat paras tapa vahvistaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden tunnettuutta ja uskottavuutta. Esimerkkien avulla on helppo selittää mistä asiassa on kyse.

20 ajatusta artikkelista “Oma Unelmani

 1. Antti sanoo:

  Hei, loistava-aiheinen blogi! Ja arvostan unelmien kirjaamisen lisäksi niiden sisältöä, sillä ne liippaavat läheltä omia tavoitteitani yhteiskunnallisen yrityksen perustamisesta. Ja kun kerran unelmien jakamiseen rohkaistiin, niin listaanpa omastakin puolesta tähän tällä hetkellä päälimmäisenä mieleen tulevat:

  – Haluan perustaa yrityksen, joka edistää jakamisen ja avoimuuden kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja ympäristöstä välittämistä. Yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä voitaneen siis puhua, sillä päätavoite on työllistää itsensä mielekkäästi ja hyvää aikaan saaden, ei ainoastaan ”kartuttaa osakkeenomistajien omaisuutta”. Kuitenkin niin, että
  – haluan yrityksen jossain vaiheessa mahdollistavan suhteellisen paikkariippumattoman elämäntyylin, jossa voin tehdä hommia periaatteessa mistä vain nettiyhteyden ääreltä, joutumatta erittelemään elämääni erikseen työarkeen ja lomamatkoihin.

  Ensimmäisen idean menestymisestä ja toisen idean käytännön hyvyydestä ei vielä ole mitään todisteita, mutta ainakin suunta on selvillä ja innostus korkealla. Yrityssuunnitelmistamme voi lukea tarkemmin Avoin yritys -blogistamme ja paikkariippumattomuusunelmoinnista omasta blogistani.

  Onnea matkaan itse kunkin unelmien toteuttamiseen! Pidetään yhteyksiä. 🙂

 2. Kiitos Antti kommentista ja rohkeudesta jakaa omat unelmasi!

  Äärimmäisen hienoa kuulla, että yhteiskunnallinen yrittäjyys on lähellä sydäntä. Avoin yritys on mielenkiintoinen blogi ja kuuluu lukulistalleni.
  Onnea yrittäjyyden tielle!

 3. Wau! Unelmahöttöä minultakin siis:

  • Haluan ensinnäkin opiskella rauhassa ja mahdollisimman laaja-alaisesti ja poikkitieteellisesti maisteritutkintoni loppuun ilman turhia Kela-kuumotuksia.
  • Palkkatöissä haluan olla vapaa 8–16-aikataulusta ja voida tulla töihin vaikka puolilta päivin ollen iltaan asti sen kummempia selittelemättä, ellei mitään erityistä syytä ole olla paikalla, kuten palaverissa aamuysiltä. Optimaalinen työviikon kesto olisi 30 h, mikä saa näkyä palkassakin. Kolme kymppituntista tai viisi kuusituntista päivää, miten milloinkin olisi sopivinta, ja ruokatunti missä huvittaa. Haluan myös voida päättää mahdollisimman paljon työvälineistöstäni: standardi-PC ja standardi-Martelat eivät välttämättä ole työnteon kannalta parhaat välineet, tietyllä budjetilla ja vaikka sitoutumisella ainakin tietokonelaitteiston ylläpitoon itse ottaisin mieluummin Macin, käytetyn massiivipuupöydän ja Salli-tuolin (kuulostampa hipsteriltä).
  • Sopivan tilanteen tullen haluan ostaa oman rautatieaseman ja perustaa siihen osittain sosiaalisen yrityksen periaattein toimivan – rautatieaseman. Ei, en olisi tekemisissä junaliikenteen operatiivisen toiminnan kanssa, en heiluttelisi opastelippuja laiturilla punainen lätsä päässä vaan myisin matkaliput, pitäisin asiamiespostia ja kaikille avointa ”kylätaloa”, joka olisi jonkun suurta kaupunkia tarpeeksi lähellä olevan, sopivankokoisen asemakylän sosiaalinen ja kaupallisten palvelujen hubi telepalvelukioskeineen, eko-elintarvikekioskeineen ja asemakahviloineen. Toisin tavallaan kaupunkilaisvihreän elämäntavan maalaiskunnan puolelle, jos näin voi sanoa.

  • Antti sanoo:

   Asemaunelma kuulostaa siistiltä! Ja liippaa sinäänsä läheltä meidän toimia, että työn alla on Kassi-niminen palvelu, jonka ajatuksena olisi olla paikallisyhteisön jakamisen hubi verkossa, jossa kukin yhteisön jäsen voisi tarjota resurssejaan (lainatavarat, palvelukset, kyydit) muiden käyttöön ja kysellä vastaavasti tarvittaessa apua lähistöltä. Eli ei ihan asematalon veroista konkretiaa, mutta kuitenkin ”paikka” joka saa ihmiset huomioimaan ja kohtaamaan lähiseutunsa asukkaita aiempaa enemmän.

   Tuntuu, että tällainen kyläyhteisöhengen uusi nousu innostaa monia. Viime tiistaina pidettiin tapaaminen, jossa oli useita tämänhenkisiä verkkopalveluja kehittäviä tahoja paikalla. Yritetään saada raporttia tuloksista myös jälkeenpäin verkkoon, mutta ehkäpä siisteintä oli huomata, kuinka innokkaita kaikki olivat etsimään yhteistyömahdollisuuksia.

   Se on ehkä siis yks hyvä pointti pitää mielessä unelmien suhteen, et jos löytää muita samansuuntaisten unelmien tavoittelijoita, niin yhteistyöllä saattaa molempien taival nopeutua. 🙂

   • Tuo Kassi voisi olla osa tuota asemakokonaisuutta ikään kuin moduulina, kohtauspaikkana ja välinevarastona esimerkiksi. Näin äkkiseltään funtsittuna ainakin 🙂

 4. Antin ja Sakarin tavoin unelmoin vapaanherran elämästä. En halua loisia ja olla passattavana vaan haluun tehdä osuuteni sillei ettei se tunnu työltä. Ajasta ja paikasta riippumattomuus nousee päivä päivältä voimakkaammaksi unelmaksi.

  Hienoa olisi saavuttaa tila, jossa kone (ei ihmisistä koostuva organisaatio) tekisi työn puolestani ja rahat ropisi tililleni. Tällainen ’passiivinentulo’ mahdollistaisi päätoimiseksi harrastajakalastajaksi vetäytymisen. =D

  Kaiken toiminnan tulee totta kai olla sellaista, että voin seistä sen takana. Epäreiluus, kierous, epäeettisyys, valheet ja muut tämmöset yleistä hyvää nakertavat asiat eivät saa kuulua mun kuvioon.

  Näin ollen suurin unelmani onkin elää hyvin!

 5. Unelmani on löytää oma tieni, jotta pystyisin tuottamaan ihmisille mahdollisimman paljon hyvää.

 6. Kirsi sanoo:

  Hei!
  Liekö ollut sattumaa tai peräti tarkoitus löytää tämä sivusto, joka on myös niin lähellä omia ajatuksia ja ennen kaikkea toiveita. 🙂

  Heti alkuun blogin ylläpitäjälle valtavasti kiitoksia hyvistä kirjoituksista ja rohkaisevista sanoista. Juuri noilla ohjeilla asiat etenevät ja tavoitteet saavutetaan. Kaikki eivät vain ole vielä oivaltaneet käyttää olemassaolevia käytäntöjä.

  Itsekin olen vielä alkupäässä määränpäätä, mutta kovasti löytyy haluja toteuttaa omia haaveitaan. Ja mitä ne ovat? Ainakin kova halu perustaa säätiö, jonka turvin sitten rakennetaan jotain perin kummallista, josta hyötyykin kaikki, kuten nyt esimerkiksi uusi, uljas paloasema.
  Sen lisäksi haluan hankkia opiskelijakaupungeista huoneistoja ts. soluasuntoja, joihin päässee etusijalle tietyn harrastuksen omaavat nuoret asumaan. Näin ylläpidetään myös vapaaehtoisharrastuneisuudesta kiinni. 😉

  Samoin minulla on valtava halu perustaa oman maaseudun ”syrjä”kylälle kahvila Punainen Tupa, joka toimiikin lähinnä kylän omana, turvallisena ja kotoisena tapaamispaikkana, jollaista meillä ei ole ollut pitkään aikaan.
  Kahvila on paikka, jossa voi siis poiketa kupposelle tai vaikkapa pidemmäksikin aikaa.

  Ajatuksena siis on, että kyläläiset tapaavat ja huolehtivat toinen toisistaan, positiivisella tavalla.
  Tässä siis alkuun omia haaveita. 🙂

  • Kiitos Kirsi kommentistasi ja kannustavista sanoista! Ne todella lämmittävät mieltä.

   Arvioita ja kommentteja kaivataan lisää, joten kannattaa jakaa hyviä kirjoituksia Facebookissa tai Twitterissä. Näin osaan kehittää omaa kirjoitustani ja tehdä lisää mielenkiintoisia juttuja.
   Toinen hyvä tapa on kommentoida postauksia. Pelkkä ”Hyvä kirjoitus” riittää kertomaan bloggaajalle, että nyt ollaan oikeilla jäljillä.

   Lisäksi on kiva kuulla unelmistasi. Hyvä, että uskallat unelmoida isoistakin asioista!

   Mieleeni tuli kaksi asiaa, joita kehoittaisin pohtimaan:
   – jokaisessa unelmassasi on sana ”perustaa”. Onko unelmasi ”perustaa” eri juttuja vai ”pyörittää” niitä?
   – ilmi selvästi olet tunnistanut unelmasi ja todella haluat ne toteuttaa. Oletko aloittanut toimimaan unelmiesi eteen? Muista: toiminnan aika on nyt!

   Kiitos hyvästä ja kannustavasta kommentista!
   Toivotan kaikkea hyvää matkallesi kohti unelmaa!

   T: Mikko K.

   • Kirsi sanoo:

    Hei!

    Osasitpa ”heittää” hyvän kommentin, nimittäin pysähdyin totaalisesti tuohon kohtaan ”perustaa vai pyörittää niitä”. Enpä ollutkaan aiemmin ajatellut noita kahta asiaa, joten se on vielä sopimatta itseni kanssa, kumpaa oikein haluan.

    Toteutuksen kanssa olen vasta alussa, ja se näkyy siinä mielessä, että olen alkanut puhumaan tästä ajatuksesta muillekin, kuten myös kirjoittanut itselleni ylös muistiin.
    Hauskinta tässä on se, että tuttavat ovat jo alkaneet uskoa, että nuo edellä mainitut asiat vielä toteutuvat. Moni jo odottaa sitä uutta paloasemaakin. 😀

    Vielä vain puuttuu se aikataulu, joten saas nähdä, koska rohkenen kirjaamaan sen.

    Aurinkoista kevättä!

    T:Kirsi

   • Itse olen nykyisin selkeästi ”perustajatyyppiä”, joka hakee jatkuvasti uusia haasteita. Ehkä jossain vaiheessa muutun ”pyörittäjäksi”, mikäli joku perustetuista toimintaympäristöistä muuttuu tarpeeksi mielenkiintoiseksi. 🙂

 7. Kiitos kommenteista Kirsi ja Hopi.

  Kirsi: Mukava kuulla, että ajatuksista on hyötyä. Sen tietäminen, että haluaako ”perustaa” vai ”pyörittää” on toisaalta sivuasia: kun alkaa tekemään (joko perustaa tai lähtee pyörittämään), niin kohta on omista mielenkiinnoista paljon viisaampi. Tekemällä oppii!
  Sitä paitsi, olet jo pitkällä kun puhut asioista muille. Hyvin tärkeä juttu on ”myöntää” oma unelmansa muille (ja itselle). Olet selvästi sujut unelmien kanssa ja saanut muutkin innostumaan niistä. Hyvä!

  Hopi: Kuvaat hyvin tutunoloista tilannetta:
  mielenkiintoista tekemistä riittää ja koko ajan tuntuu tulevan lisää uusia juttuja. Kehoitan valitsemaan yhden jutun jota tekee. Muuten voimat hajaantuvat helposti liikaa.
  On erittäin raakaa ”valita hevosensa” ja kokeilla sitä juttua, kunnes lyö päänsä mäntyyn. Siinä sitten pohditaan, että hypätäänkö saman kaakin selkään vai vaihdetaanko suuntaa.
  Mutta jos ei uskalla valita hevostansa, niin ei koskaan tiedä mihin sen selässä olisi päässyt.

  Voimia! 😀

  T: Mikko K.

 8. Marleena Luopa sanoo:

  Hei,
  löysin blogisi sattumalta. Olen itsekin kiinnostunut yhteiskunnallisten yritysten kehittämisestä Suomessa. Satuitko huomaamaan Suomalaisen työn liiton hankkeen, johon haetaan kehityspäällikköä? Ajattelin, että saattaisi kiinnostaa sinua.
  t.Marleena Luopa

 9. Terve Marleena ja tervetuloa yhteiskunnallisen yrittäjyyden pariin!

  Kiitos vinkistä! Enpä ollut törmännyt tuohon työpaikkaan vielä. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja tarpeelliselta työltä. Taidanpa ottaa liittoon yhteyttä…

  Herätin blogin kesäunelta ja kirjoitin syksyn ensimmäisen kirjoituksen. Käyppä kommentoimassa yhteiskunnallisen yrittäjyyden taustatrendejä. 😉 Toivottavasti saamme mukavaa keskustelua aikaiseksi.

  Terveisin,
  Mikko Kutinlahti

 10. Terhi sanoo:

  Unelmansa kaikesta huolimatta toteuttanut mies opetti minulle, että elämä ei ole pelkäämistä varten, se on on unelmien toteuttamista varten. Ja nyt, kun tämän miehen unelma pyörii omassa elämässäni enemmän kuin koskaan, törmään mielenkiintoisimpaan blogiin aikoihin. Blogiin, jonka sisältöä tämä mies olisi arvostanut suuresti.

  Joskus kun on aikaa, kerron sinulle tuon miehen tarinan. Tarinan, joka auttaa meitä muita uskomaan omiin unelmiimme lujemmin kuin koskaan.

 11. Tervehdys Terhi ja kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi!

  Miksi ihmeessä me ihmiset pelkäämme niin paljon? Onhan se toki luonnollinen reaktio, mutta miksi ulotamme sen kaikkialle elämässämme? Pelkäämme koulussa, että vastaamme väärin. Pelkäämme kadulla, että joku nauraa vaatteillemme. Pelkäämme töissä, että teemme virheitä. Pelkäämme, että elämämme menee ohi…

  Meidän ei tule pelätä, vaan toimia. Elämä ON virheiden tekemistä.
  Kuten Louis E. Boone on sanonut:

  ”Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
  että se estää sinua kokeilemasta uusia
  asioita. Pelokkaasti eläen lopussa
  ajattelemme: olisi pitänyt, olisin
  voinut ja olisin osannut.”

  Juuri tänään saammekin mokata oikein kunnolla! 13.10. vietetään nimittäin kansallista epäonnistumisen päivää. Joten mene! Kokeile! Mokaile! ja naura! Lisää asiasta löytyy mm. täältä. http://epaonnistumisenpaiva.fi/

  Yksi asia mikä auttaa virheiden kanssa on tietty suunta, johon haluat kulkea.
  Eli unelma.
  Jos tiedät, mitä haluat tehdä, olet valmis hyväksymään virheitä ja hankalia aikoja.

  Kuulen erittäin mielelläni tarinan miehestä, joka toteutti unelmansa! Koko tämä blogi on vastaavia tarinoita varten. Haluaisitko tehdä tuosta tarinasta vierailijakirjoituksen?
  Muutoinkin sana on vapaa ja mielenkiintoisia kirjoitusaiheita saa esittää.

  Kiitos ja palailemisiin!

  Terveisin,
  Mikko Kutinlahti

 12. Riitta Nyberg sanoo:

  Hienoja ideoita täällä! Näistä tulee itsellekin olo, että oikeilla jäljillä ollaan. Perustimme rajoitetun voitonjaon osuuskunnan, joka on aloittanut ylläpitämään Hyväntekijä -verkkokauppaa. Tavoitteet on korkealle. Haluamme koota suomalaisia työpajatuotteita, kierrätys- ja biomateriaaleista valmistettuja tuotteita saman katon alle kuten myös ekologisia pesuaineita, luomukosmetiikka ym…..jotta niitä olisi helppo tilata yhdellä ja samalla postimaksulla (postimaksut ovat nykyään aika kalliita).
  Hyväntekijän ideana on omalla tavallaan olla edistämässä yhteiskunnallisten yritysten syntymistä ja menestymistä juuri tuolla ruohonjuuri tasolla ja esim. työpajoissa ja käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden kanssa. Hyväntekijä raatilaisiksi on jo ilmoittautunut monen alan osaajia. Ja protovaiheessa ovat myös ensimmäiset Reilu Hyväntekijä – tuotteet, joita ostaessa ihmiset näkee paljonko hinnasta kilahtaa kenenkin kassaan. Käykää katsomassa kauppaa hyvantekija.fi ja lukekaan blogista hyvantekija.fi/blogi… ideologiasta…jos natsaa ja teillä on ideoita yhteistyölle, olemme erittäin avoimia kaikelle uudelle, tuoreelle, vihreälle, osallistavalle, työllistävälle jne. Terveisin Riitta Suomalaisesta HYVÄNTEKIJÄ Osuuskunnasta

  • Terve Riitta ja kiitos kommentista!

   Verkkokauppanne näytää oikein hyvältä. Hienoa, että olette toteuttaneet unelmanne!
   Mieltä lämmittää kun kuulee teidän yrityksestä – se kertoo että myös täälläpäin ollaan oikeilla jäljillä :).

   Voimia yrittäjyyteen ja kaikkea hyvää jatkoon. Yhteistyötä olisi mukava ideoida.
   Mikäli yhteiskunnallisen yrittäjyyden tai yhteisyrittämisen alueella on joitain mieltä painavia asioita, niin kannattaa laittaa kommenttina toive asiaa käsittelevästä postauksesta.

   Terveisin,
   Mikko Kutinlahti

 13. Tiia Saari sanoo:

  Moi!

  Olipas hauskaa löytää tällainen blogi! Perustin juuri omani, oman unelmani ympärille. Ikään kuin päiväkirjaksi polulleni unelmaa kohti.

  Minä haaveilen laulajan urasta ja koulukodin perustamisesta…lyhyesti sanottuna.

  Tiia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: