Onnistamo 2011

Viikonloppuna Helsingissä järjestettiin Onnistamo 2011 -tapahtuma. Tapahtuman nettisivujen mukaan ”Onnistamo2011 avaa keskustelun siitä, mitä suomalainen yhteiskunnallinen yrittäjyys on, mitä se voisi olla, ja mitä sen pitäisi olla.” Näinhän siinä myös kävi.

Perjantaina puheenvuoroja esittivät mm. Anni Sinnemäki, Jonathan Bland ja Janne Lementtinen. Paikalle oli saatu panelisteiksi Anni Sinnemäen lisäksi, Kimmo Tiilikainen (kesk.), Päivi Lipponen (sd.), Jyrki Yrttiaho (vas.) ja Arto Satonen (kok.). Paneelikeskustelu pyöri hyvin paljon hankintalainsäädännön ympärillä.

Aihe on erittäin tärkeä, koska yhteiskunnallisilla yrityksillä voi tulevaisuudessa olla tärkeä rooli kuntien kilpailuttamissa palveluissa. Paneelin keskustelu kuitenkin junnasi yhden ja saman asian parissa, joten muu sisältö jäi hataraksi. Joka tapauksessa oli mielenkiintoista kuulla, että jokainen panelisti näki yhteiskunnallisissa yrityksissä potentiaalia. Jonathan Blandin sanojen mukaan laaja poliittinen yhteistyö oli suuressa roolissa, kun YKY-sektoria kehitettiin Britanniassa.

Tässä päällimmäisiä fiiliksiä viikonlopun jälkeen. Täytyy todeta, että kokonaisuutena kolmen päivän seikkailu antoi erittäin paljon uusia ystäviä ja energiaa omaan tekemiseen. Palaan tulevissa postauksissa tarkemmin moneen epäkonferenssin asiaan tarkemmin.

Mitä Onnistamosta todella jäi käteen?

  • Ystäviä– paikalla oli paljon YKY-ihmisiä monesta eri maasta. Kävin eri ihmisten kanssa monia hyviä keskusteluja ja toivottavasti yhteys säilyy. Kiitos kaikille uusille kavereille!
  • Uusia yritysesimerkkejä. Tapahtumassa kuulin monista yhteiskunnallisista yrityksistä. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat muun muassa Rapatac, Setlementtiliitto ja mainetoimisto Kohu.
  • Epäkonferenssin käsite. Huono konferenssi on tylsä, luentomainen ja hyödytön tilaisuus. Epäkonferenssissa sisältö on osallistujien luoma ja kaiken pyritään olevan rakentavaa, avointa ja innostavaa.
  • Poliitikkojen paneeli nosti esille hankinta- ja kilpailutuslakiin liittyviä asioita. Nyt tunnen tuonkin problematiikan paremmin.

Lisää kokemuksia Onnistamo2011 -tapahtumasta voi lukea esimerkiksi:

HubTampereen blogista

tai

Avoin yritys -blogista

Avainsanat: , ,

Jätä kommentti